HACCP i praktiken
HACCP är ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i produktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Målgrupp
Ansvariga för matsäkerhet och kvalitet inom detaljhandel, restaurang, storhushåll, livsmedelsindustri samt andra producenter med högre produktsäkerhetskrav.Innehåll
Innehåll i utbildningen:
HACCP enligt Codex alimentarius
- Faror för (livsmedels)säkerheten
- Grundförutsättningar
- Råvara och produkt
- Flöden
- Processer
HACCP principerna 1-7 (enl. Codex)
- Faroanalys
- CCP:er
- Gränsvärden
- Övervakning
- Korrigerande åtgärder
- Verifiering
- Dokumentation
- Praktiska exempel
För att skapa en verklighetsanpassad och intressant utbildning varvas teori, praktik och diskussioner.
-Förväntade kunskaper efter utbildningen:
-Hur en HACCP-plan upprättas.
-Hur HACCP-planen verifieras, valideras och revideras.
-Hur en HACCP-plan kan implementeras i verksamheten.