Teamledarutbildning
I varje välfungerande team finns en stark teamledare. En person som lyssnar, peppar och får de medverkande att inspireras, utvecklas och sträva mot samma mål. Vår teamledarutbildning stärker dig i din roll som teamledare och ger dig rätt verktyg för att utveckla ditt team på bästa sätt. Du får även värdefulla kunskaper inom kommunikation, presentationsteknik och konflikthantering.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som är ledare för en arbetsgrupp utan att ha personal- eller budgetansvar. Du arbetar exempelvis som teamledare, arbetsledare eller gruppledare och vill stärkas i din roll som ledare. Du kanske vill öka din förmåga att lyssna, engagera och driva teamet framåt. Oavsett var du står i din teamledarkarriär så ger utbildningen i ledarskap dig de verktyg du behöver för att kunna hantera, motivera och engagera ett helt team.Innehåll
Syftet med rollen som ledare är att kunna stärka ett team genom ökad effektivitet och bättre samarbete. Utbildningen ger dig alla de kunskaper som behövs för att du ska kunna hantera såväl arbetsprocesser och gruppdynamiker som problemlösning och konflikthantering i ditt team.
Under fem halvdagar varvas teori med konkreta övningar. För att du enkelt ska kunna applicera dina erfarenheter och kunskaper på verkliga situationer så kopplas utbildningens innehåll till din och övriga deltagares verklighet.
Vi kommer vid ett av utbildningstillfällena besöka en av deltagarnas företag, för att deltagaren ska få möjlighet att presentera sitt företag och vi få insyn i och inspiration från andra verksamheter.
Det här ingår i utbildningen:
● Ledarskap
- Transformativt ledarskap
- Förväntningar på mig som Teamledare
● Grupputveckling
- Susan Wheelan IMGD - grupputveckling
- Hur kan vi konkret arbeta med våra arbetsgrupper
- Introduktion av nyanställda
● Kommunikation
- Instruktion
- Coachande ledarskap
- Feedback
● Presentationsteknik
- Deltagarna har med sig en förberedd presentation på 5 – 7 min
- Oförberedda presentationer
● Konflikthantering
- Vad är en konflikt?
- Hur kan vi gå ifrån destruktiva- till konstruktiva konflikter
- Thomas Kihlmans konflikttest
● Förbättringsarbete